Duurzaam interieur design

Sinds een jaar of vijf doen ze bij Moduplus wat ze het allerleukste vinden: interieurs maken vanuit een groene gedachte. Duurzaam interieur design ligt de ontwerpers na aan het hart, logisch dat vanuit die visie voor de toekomst het Moduplus zitsysteem is ontstaan. Een afwijkend ontwerp dat losstaat van alle traditionele productieprocessen en -technieken: een modulair zitsysteem dat veel vrijheid biedt, lang meekan en tot in het kleinste onderdeel re/upcyclebaar is.

Het interieur moet groener

Ook Thomas Rau (RAUarchitectenbureau), architect en innovator m.b.t. duurzaamheid in de architectuur, mengt zich al jaren in de internationale discussie over duurzaamheid en hernieuwbare bronnen. Met het in rap tempo toenemen van de verspilling en daarmee de schaarste van grondstoffen is het enorm belangrijk om de grondstoffenkringloop te sluiten. Ook voor interieurarchitecten ligt hier de uitdaging; het belang om met doordacht design elk interieur duurzaam te maken kan niet genoeg worden onderstreept. Een duurzaam interieur design heeft toekomst.

Duurzaam design interieur

Er moet dus afgerekend worden met meubelen met een korte levenscyclus door beschadigde bekleding of door het gebruik van inferieure stofkwaliteit. Ze zorgen voor hoge kosten, verspilling van materialen en schade voor het milieu. Met de opdracht voor een duurzaam interieur en design dat al deze problemen ondervangt, is het Moduplus zitsysteem ontstaan. Een zitmodule en een rugmodule is vanaf nu alles wat nodig is om een nieuwe leef- of werkruimte mee te kunnen maken. Met gemak ontstaat een loungegroep, ziteiland of elke andere denkbare creatie. Het systeem kan worden bekleed met C2C fabrics of wasbare bekleding in oneindig veel kleuren en een speciaal stripsysteem zorgt ervoor dat de bekleding van de elementen te reinigen en ook te wisselen is.? Wees geen slaaf van het systeem maar ervaar de vrijheid. Maak het spannend en verantwoord met duurzaam design in interieur en styling.

Portfolio

Dankzij het minimalistische basisontwerp is het systeem niet gevoelig voor mode en door de verwisselbare stoffering is het ook altijd aan te passen aan de wensen van het moment.

Dankzij het minimalistische basisontwerp is het systeem niet gevoelig voor mode en door de verwisselbare stoffering is het ook altijd aan te passen aan de wensen van het moment.