Duurzame zitbank

In een circulaire economie is er geen ruimte voor wegwerpartikelen, maar maken we spullen die we eindeloos kunnen blijven gebruiken. Met het oog op deze terugwinning heeft Moduplus een duurzame zitbank ontworpen.

Een zitbank duurzaam, functioneel en comfortabel?

Voor een ontwerp met deze eigenschappen is het nodig ‘from scratch’ te denken en traditionele productieprocessen buiten beschouwing te laten. Industrieel ontwerper Aart Blok ging met die uitdaging aan de slag en ontwierp een duurzame zitbank zonder de bezwaren van het traditionele meubel: een modulaire zitbank, duurzaam, met een lange levensduur en tot in het kleinste onderdeel herbruikbaar. Weg met ingewikkelde creaties, loodzware constructies en onhandige linker- of rechterarmleuningen. Afgerekend met meubelen die met hun korte levenscyclus door inferieure kwaliteit zorgen voor verspilling, kosten en schade aan het milieu. Met alle die eisen in het pakket ontstond langzaam een basisconcept.

Innovatief

De basis voor de duurzame zitbanken wordt gevormd uit high-tech materiaal, licht in gewicht, ijzersterk en eenvoudig te recyclen. In de romp is een gatenpatroon ontworpen waar koppelstukken in kunnen zonder dat daar gereedschap voor nodig is. Op deze manier zijn de elementen stevig gekoppeld en de bevestigingen niet in het zicht. Het systeem kan worden gestoffeerd met C2C-fabrics of wasbare bekleding in frisse kleuren. Een speciaal toegepast stripsysteem zorgt ervoor dat de bekleding van de elementen gemakkelijk is te wisselen. En ook als een nieuwe setting nodig is, is dit snel en zonder gereedschap te realiseren.

Upcyclebaar

Moduplus duurzame zitbank is doelbewust ontworpen om de meubels een lange levensduur te geven. Het ontwerp is minimalistisch en in staat trends te overleven. Er kan eindeloos worden gerestyled en aan het eind van de levenscyclus kunnen de materialen worden gescheiden en geupcycled. Flexibel toepasbaar in iedere ruimte, elke keer opnieuw!

Portfolio

Dankzij het minimalistische basisontwerp is het systeem niet gevoelig voor mode en door de verwisselbare stoffering is het ook altijd aan te passen aan de wensen van het moment.

Dankzij het minimalistische basisontwerp is het systeem niet gevoelig voor mode en door de verwisselbare stoffering is het ook altijd aan te passen aan de wensen van het moment.