Loungeset elementen

De generatie loungers heeft de meubelwereld enorm opgeschud. Tijd om die loungetrend eens onder de loep te houden. Het woord lounge komt van het Engelse woord voor uitrusten, onthaasten loungen. Eind jaren 90 is de trend ontstaan. Voor die tijd werd er voornamelijk gezeten op hoge traditionele meubelen, maar die verloren langzamerhand steeds meer terrein aan de laagzitters: de loungetrend deed zijn intrede. Comfortabele kussens om op te liggen, relaxen in een trendy omgeving en onthaasten verheven tot een populaire aangelegenheid. Logge en actieve zitters werden afgewezen, een relaxte loungeset van elementen werd omarmd.

Nieuwe generatie

Ook de elementen loungeset van Moduplus hoort bij die jonge generatie opschudders.

Ik wilde zelf ook graag relaxter en lager zitten’, zegt industrieel ontwerper Aart Blok, maar aan die vraag kon toen “zeker in Nederland” nog niet worden voldaan, ik heb dan voor eigen gebruik een loungemeubel voor outdoor ontworpen.’ Het meubel werd met zoveel enthousiasme begroet dat de ontwerper besloot de loungeset voor iedereen bereikbaar op de markt te brengen. Aanvankelijk alleen online later ook via fysieke winkels, the rest is history.

Vrijheid

Door de populariteit en het enorme succes van buitenloungen ontwierp Moduplus ook een elementen loungeset voor binnen. Een echte blikvanger in het interieur, een meubel dat comfortabel is en ook die lekkere lage zithoogte heeft, maar daarnaast alle eigenschappen bezit van een hoogwaardig binnenmeubel. Een relaxte zit, eerlijke materialen en een tijdloze vormgeving.

De elementen loungeset is hèt antwoord op een groeiende behoefte om relaxed te zitten en is een blijvende trend. Eigentijds, en met de vrijheid om met het meubel te doen waar je op dat moment behoefte aan hebt. Moduplus elementen loungesets staan ervoor: vrij zijn!

Wat vind je zelf de fijnste opstelling?

De u-vorm elementenbank is nog steeds mijn favoriet; met aan de lange zijden de mogelijkheid om lekker languit te liggen en aan de korte kanten altijd genoeg zitmogelijkheden paraat.

Is er een lang weekend in het verschiet dan maak ik met de elementenbank graag een lekkere royale bedbank. Plaids binnen bereik, drankje bij de hand en heerlijk de hele avond films kijken.

Heb je een suggestie voor een kindvriendelijke stoffering?

Voor de Moduplus elementenbanken is er keuze uit een enorme sortering stoffen, geschikt voor elke interieur. Veel van deze stoffen zijn wasbaar, dat is in een gezin met kinderen praktisch. Maar ook veel andere, niet wasbare stofmelanges zijn geschikt. En is er echt een ramp gebeurd op je bank elementen dan kun je de hoes eenvoudig vervangen.

Bekijk de stoffen

Portfolio

Dankzij het minimalistische basisontwerp is het systeem niet gevoelig voor mode en door de verwisselbare stoffering is het ook altijd aan te passen aan de wensen van het moment.

Dankzij het minimalistische basisontwerp is het systeem niet gevoelig voor mode en door de verwisselbare stoffering is het ook altijd aan te passen aan de wensen van het moment.